Hoe maak ik mijn eigen trainingsschema?

Hoe maak ik mijn eigen trainingsschema?

Voordelen:

Hoe maak ik mijn eigen trainingsschema? Een groot voordeel van een trainingsschema is dat het je op een verantwoorde manier helpt om de doelen ook daadwerkelijk te bereiken en te verwezenlijken. Ook houd je overzicht van welke spiergroepen je getraind hebt en welke vorderingen je hebt doorgemaakt.

Hoe maak ik mijn eigen trainingsschema?

Hoe maak ik mijn eigen trainingsschema?

Schema opstellen:

Een beginners trainingsschema volg je 2a3 keer per week. Zorg dat je de dag na je training een rustdag pakt. Zo kan je lichaam herstellen en voorkom je overbelasting op de spieren. Ben je een ervaren sporter dan is meerdere keren trainen ook geen probleem. Luister wel goed naar je lichaam want overbelasting is nooit goed.

Bepaal je doel: 

Wil je conditie trainen, vetverbranden of spiermassa kweken?

Voorbeelen voor conditietraining: Crosstrainer, Loopband, Zwemmen, Hardlopen, Wandelen

Voorbeelden voor vetverbranding training: Crosstrainer, Loopband, Hardlopen, Stevig doorwandelen

Voorbeelden om spiermassa te kweken: Krachttraining, Trainingsbanken, Sportvoeding

Ook kun je deze doelen combineren dat je de iedere keer als je gaat  trainen een andere groep traint. Dus bijvoorbeeld maandag op de crosstrainer trainen, woensdag gaan zwemmen en vrijdag buikspier oefeningen doen op een trainingsbank of ab-roller.

Zo train je gevarieerd alle groepen van je lichaam zonder dat je iets kunt overbelasten. Gaat dit je gemakkelijk af dan kun je de trainingsduur verhogen of vaker gaan sporten.

Wil je graag je buikspieren strakker trainen? Kijk dan even op deze blog.

Hoe krijg je energie om te gaan sporten:

Hoe maak ik mijn eigen trainingsschema?

Hoe maak ik mijn eigen trainingsschema?

Wil je wel gaan sporten maar heb je ‘s avonds te weinig energie? Vanaf nu is daar geen excuus meer voor, er bestaan namelijk lekkere shake’s of supplementen boordevol energie boosters. Vergeet ook niet om veel water te drinken. Naarmate je meer sport vergeet dan ook niet extra water te drinken, want door het transpireren verlies je sneller en meer vocht. Wil je meer informatie over sportvoeding/supplementen? Kijk dan hier op deze blog.

Hoe bouw ik mijn schema verder op: 

Je bent nu een aantal weken gemiddeld 3x in de week aan het sporten. Je zult merken dat dit je steeds iets gemakkelijker afgaat. Je kunt nu kiezen om je training te verhogen bijvoorbeeld: in plaats van op de crosstrainer weerstand 1 te hebben getraind kun je nu op weerstand 2 gaan trainen. Met zwemmen kun je proberen om 10 banen meer te trekken dan dat je normaal doet. En met het trainen van je buikspieren bouw je de oefeningen uit naar 10x meer. In plaats van wandelen doe je om de 10 minuten wandelen 2 minuten joggen en weer verder wandelen.

Hoe maak ik mijn eigen trainingsschema?

Hoe maak ik mijn eigen trainingsschema?

Zo kun je voor jezelf bepalen wat haalbaar is en wat je zou kunnen doen om iets te verhogen of wat meer te variëren.

Hoe houd ik het leuk:

Je zult merken dat je vanzelf voldoening gaat krijgen van jou goede inzet. Je voelt je beter in je vel door de discipline die jij jezelf oplegt. Je mag jezelf natuurlijk  af en toe belonen met een avondje lekker ontspannen en tijd voor jezelf. Dit kan met een heerlijk boek, sauna, massage noem maar op.

Voor meer informatie kijk gerust even op onze site, of kom langs in onze showroom.

 

Hoe maak ik mijn eigen trainingsschema?

Hoe maak ik mijn eigen trainingsschema?